Backstage på Fitness-NM:

Pumping, glitter og riskaker

En backstagerapport fra NM i Fitness og Kroppsbygging 2017.

Går for gull: Line Elisabeth Karlsen fra Trondheim får siste lag med farge før hun skal på scenen. Fargen er nødvendig for at musklene skal komme frem i det sterke scenelyset. - Jeg liker å teste meg selv og mine grenser, sier hun. Fitness har vært en del av livet mitt i tre år nå, og jeg har aldri vært i så god form før. Jeg går for gullet denne gangen. 

Saltposer og rester av riskjeks ligger strødd på det plastdekte gulvet. Plast overalt, på veggene, på bordene, på gulvet. Det ligner et åsted, men de brunglinsende kroppene som beveger seg rundt er høyst levende. Det løpes, smøres, pusses, trenes, mates, sprayes og sminkes i et virvar av brunkrem, bikinier, treningsutstyr, mat og mennesker. Et titalls trøndere fra klubbene Kaliber Gym og Invictus FKK har reist ned til hovedstaden for å delta i mesterskapet. Med 318 påmeldte er det en solid økning fra fjoråret, der 281 deltakere stilte til start.