Styrer revolusjonen fra baksetet

Polens sterke mann Jaroslaw Kaczynski har vært en maktfigur i tre tiår, men iscenesetter seg selv som den som nå velter eliten.

Juleopprør: For ett år siden gikk Jaroslaw Kaczynskis tilhengere ut i Warszawas gater for å forsvare ham. Fortsatt slår det gnister mellom frontene i Polen. 

Det var i 1988 under kommunismens siste krampetrekninger. Jaroslaw Kaczynski med sitt runde hode satt i en svært liten Fiat, ved siden av sin bror Lech, han med det minst like trillrunde hodeT. De to skulle komme til å prege det nye Polen som ingen andre, men det var det ingen som kunne vite den gang i 1988. Journalisten Tomasz Sakiewicz hadde likevel fått utpekt de to brødrene av kilder i undergrunnsmiljøet, som hevdet at de to ville komme til å bli viktige aktører i tiden framover.