Det er ennå noen dager til den etterlengtede påskeferien starter når jeg skriver dette, men selvsagt har jeg for lengst sjekket langtidsvarselet. Flere ganger. Det ser lovende ut. Mulighetene for de første fregnene synes absolutt til stede. Men.

Er det til å stole på?

Jeg varmer opp til påsken med appelsin og sjokolade ved pc-en. Og Yr. Og selvsagt har jeg sjekket korttidsvarselet også. Det gjør jeg alltid før jeg går hjemmefra. Den drøye halvtimen det tar å gå til jobben, og - mange timer senere, samme vei tilbake - er det ganske greit å vite om det er solbriller eller gummistøvler som gjelder. Både på tur og på retur.

Det har vært noen dager med begge deler i det siste, gummistøvlene blir nok med ei stund framover. Og det er helt greit, det betyr vår! Men i dag ble jeg forledet til å tro at solbriller var tingen. Not.

Heldigvis kom jeg meg innomhus før det begynte, men i skrivende stund pisker regnet mot ruta. Det har det gjort en god stund. Det bør snart slutte. I garderoben henger det en ulljakke.

Ull hjelper dårlig mot regn. Det neste jeg gjør, er heller ikke særlig vanntett. Men jeg gjør det likevel. Finner trøst mot det trøstesløse regnet utenfor vinduet. Taster meg inn for en oppdatert sjekk av påskeværet.

Det gjelder fremdeles! Strålende sol, fargemerket grønt. Grønt! Og har du ikke lært deg fargekodene, kan jeg fortelle at rødt er usikkert varsel. Gult noe usikkert. Men grønt betyr at værvarselet er ganske sikkert. Ganske sikkert strålende sol opptil flere dager.

Dette MÅ bli bra!

Eller kanskje ikke. I går hadde jeg bad karma med telefonen. Dårlig nett i heimen. Gikk ikke an å åpne noe som helst ved frokostbordet, bortsett fra melkekartongen, og i hvert fall ikke Yr. Før jeg la ut på spaserturen til jobb, måtte jeg rett og slett gå for gamlemåten. Først en kikk ut vinduet, deretter en rask titt på utetermometeret. Det føltes som et sjansespill å legge ut på dagens første vandring uten dagsfersk digital værkunnskap.

Men sjansespill og sjansespill, fru Blom. Det var ikke særlig forskjell på min «manuelle» værmeldingsdag i sanntid og mine ellers så digitale værmeldingsdager i tidvis usanntid. Det været som kom, det kom. Meldt eller uanmeldt.

Nå står våren for døra, og da vet alle som bor i Trøndelag at man, uansett hva Yr sier, må være beredt på fire årstider i løpet av en dag. Men kjære værguder, ikke riktig ennå.

Jeg krysser fingrene for at Yr ved inngangen av påskehøytiden fremdeles er enig med seg selv i det som er den beste tittelen på lenge:

Svak vind, to meter i sekundet fra sørøst. Klarvær.

God Påske!