Blått og gyllent

Det blå er et fargestoff som kunstneren har fremstilt ved bruk av urin. Og nå kan du jo bare gjette hva den gylne væsken er.

Som i mange klassiske malerier hersker det også her en slags orden som kan etablere en følelse av at noe betydelig står i sentrum: I dette virvaret av tekstiler og farger trekkes blikket mot midten. Her ser vi et kobbel av gjennomsiktige flasker i forskjellig form og størrelse. Det gulvstående retro-skapet de befinner seg i, har et speil i den øverste endeveggen. Slik multipliseres flaskene og gir inntrykk av å være flere. Flasker og glass, reflektert i et speil. En følelse av luksus. I et tøysete øyeblikk av kunsthistorisk fortrolighet kan jeg bli fristet til å tenke på Edouard Manets velkjente maleri fra 1882, av en bardisk i pariser-kabareten Folies Bergère.