Kjøkkenveien:

Bli pop med pudding

Å lage sjokoladepuddingen selv er nesten like lett som å åpne en pakke ferdiglaget.

  Foto: Richard Sagen


Oppskrift - Sjokoladepudding

6 personer

30 g maisenna

40 g kakao

120 g sukker

5 dl lettmelk

0,5 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)

1 kork cointreau

3 plater gelatin


1 kurv jordbær

0,5 ts balsamico

2 ss sukker


Kremfløte

Sukker


1. Blant det tørre, maisenna, kakao og sukker (ev. vaniljesukker). Rør inn melk litt etter litt, og bring til koking. Ha i snittet vaniljestang sammen

med melken. Tilsett cointreau.

2. Legg gelatin til bløt i vann, og rør gelatinen inn i kakaorøra.

3. Hell over i porsjonsglass eller stor skål og sett til avkjøling i minst en time.

4. Skjær jordbær i skiver, rør inn sukker og balsamico. Fordel over sjokoladepuddingen før servering, og topp gjerne med løspisket krem.


Så kan vi i tillegg love en ganske annen smaksopplevelse.