Slik ser det ut når Trondheim kler seg opp til Cosplay

Fra hekser og trollmenn til bamser i isbaren. Årlig arrangeres Torucon, festivalen for alle slags nerder innenfor fantasy og sci-fi sjangeren. Entusiaster fra hele Midt-Norge samles for begivenheten som byr på konkurranser, spill og sosialisering.

Utenfor Clarion hotell sitter det to hekser og lufter seg. En med e-sigarett i hånda, den andre med en tryllestav. Bortenfor disse magikerne løper en gjeng med spillentusiaster som ser ut som de har ankommet direkte fra Japan. Innenfor dørene lusker en Pikachu i hotellobbyen, hvor dronningen av syv kongeriker, mor til drager, alle lenkers bryter og rikets beskytter, sitter pent og venter. Litt lenger nedi gata venter Jokeren og Harley Quinn på grønn mann for å passere veien, mens små superhelter nyter en tutti frutti is hos Simes Isbar i 13 grader og bitende vind.