Greta fortsetter å skulke for klimaet

15 år gamle Greta Thunberg ble hyllet av en hel verden på klimatoppmøtet i Polen før jul. Hun skal være like synlig også i 2019, lover hun.

Fredagsoppropet: Greta Thunberg vil fortsette å skulke skolen hver eneste fredag, helt til forpliktelsene i Paris-avtalen er oppfylt. Hun innser at det kan ta sin tid.  Foto: TT NEWS AGENCY, REUTERS

I sitrongul regnjakke og med en lue trukket godt ned over ørene, ser hun ut som en vanlig skolejente der hun står i trappene opp til Stadshuset denne råkalde fredagen i Malmö. De andre miljøaktivistene, som holder henne med selskap under denne fredagsdemonstrasjonen, er alle mye eldre, men de ser på henne med beundrende blikk. Noen våger seg frem for å gi henne en klapp på skulderen eller spør om å få ta en selfie med henne. Greta stiller smilende opp, men oppmerksomheten hun får om sin egen person, er ikke noe hun trives med.