Utenriks:

Mannen uten filter

Dominic Cummings er kontroversiell, men mer nyansert enn djevlebildet som tegnes av ham.

Dominic Cummings, special advisor for Britain's Prime Minister Boris Johnson, is seen at Downing Street in London, Britain August 2, 2019. REUTERS/Simon Dawson  Foto: SIMON DAWSON

Manusforfatteren James Graham hadde aldri møtt Dominic Cummings, kun sett en video og lest bloggen hans. Likevel var han ikke i tvil om at nettopp Dominic Cummings skulle være hovedpersonen i filmen hans om brexit, «Brexit – the Uncivil War». Det skulle ikke være Boris Johnson eller Nigel Farage, men Cummings, den mystiske, taktiske og ideologiske bakmannen bak den konservative Vote Leave-kampanjen. Cummings var en av de få som i 2016 trodde at man kunne vinne folkeavstemningen og få britene ut av EU, på tross av at alle kloke hoder sa det motsatte.