Hjemme hos

«Er det HER du bor!?»

Gunn flyttet inn hos Lars for tre år siden. «Er det HER du bor!?» er en reaksjon hun har fått ganske mange ganger. Hun skjønner godt at folk kan få hakeslepp.

Gunn og Lars skal ha festivalkonsert i stua  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fremmed aktivitet: - På Byneset drev vi med langrenn og terrengløp, så jeg kan ikke å spille tennis, ler Gunn. Men utsikten og nærheten til bademuligheter, det elsker den helårsbadende damen.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Satte farge: Da Gunn flyttet inn i huset, ble det satt farge på en del av rommene. Stua er blå og spisestua sjøgrønn. Begge fargene spiller på lag med sjø og himmer utenfor vinduene.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fra Byneset: Disse møblene tok jeg med meg fra gården min på Byneset, forteller Gunn. - Vi tenker at vi tar bedre vare på disse gamle møblene ved å bruke dem enn ved å la dem stå og støve ned på et tomt rom.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Svigerfar: Det kunne vært julegaven fra et varmt sted, men Gunn synes det er hyggelig at svigerfar titter henne over skuldra når hun spiser middag. Portrettet kom fra administrasjonen på Holla smelteverk og ble gitt til sønn og svigerdatter med glimt i øyet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Tennisbane og strand: Tomta er et eventyr fra den tiden Charlottenlund lå langt på landet. 4,5 mål med egen tennisbane og andre spor fra beboere som hadde en annen hverdag.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Arv: Lars' forfedre fikk med seg både oppgangstider og nedgangstider i smelteverksbransjen. Familiens formue smeltet i stor grad vekk på 90-tallet, men familieeiendommen på Charlottenlund beholdt de.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Ønsker velkommen: Det var Gunns påfunn å søke om å bli konsertlokale under Trondheim Kammermusikkfestival, men Lars Solberg ser også frem til opplevelsen.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Lars humrer godt. Han er født og oppvokst her og vet at mange tror det er en slags fjern overklasse som bor bak portene og hekkene på Nedre Charlottenlund, i de herskapelige villaene som ble bygd under første verdenskrig. Og ja, det var en gang byens privilegerte som bodde her. Hasselbakkvegen 15, som vi besøker i dag, ble bygd for en viss apoteker Aagaard i 1917. Faren til Lars Solberg og hans familie fikk sitt første møte med huset under krigen.