Spør psykologen

Selvskadingen fortsatte på tross av at de ga henne all sin kjærlighet

Å være foreldre, er vanskelig. Å være fosterforeldre er enda vanskeligere.

  Foto: Illustrasjon:

Tenk dere et grufullt dyre-eksperiment. En hund er fanget i et bur. I hvert hjørne er det en lampe. Gulvet er delt i fire kvadrater. Når lampen i et av hjørnene lyser opp, etterfølges det av smertefulle elektriske støt gjennom gulvet nærmest lampen. Hunder er smarte. De lærer seg raskt å gå til den andre enden av buret når de ser den neste lampen lyse. Slik unngår hunden de neste støtene. Men så endres reglene. Uansett hvilken lampe som lyser, så får hunden støt. Det gjør forferdelig vondt. Til slutt gir hunden opp. Den ligger bare på gulvet og klynker. Kanskje biter den seg selv i potene for å få smertene til å stoppe. Akkurat som Anne-Sofie.