Hjemme hos:

Hard smell fikk overraskende konsekvenser

For drøye tre år siden fikk Andreas Lamo seg en smell som var så kraftig at den endret selve retningen på livet. Den sporet dessuten mekke-trangen hans over fra motor til interiør.

Andreas Lamo mekker og skrur på gammelt interiør.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Mona-Lisa Hyllmark og Tjeippo på skaibenken. Vinylrens er forresten en god venn dersom du liker møbler som denne. 

Småmøbler i teak og detaljer fra det fargerike 70-tallet er noe av det paret setter pris på. 

Hvis sykkelen er kul nok, kan den godt få stå på stua. 

En liten pult, en lupe og en loddebolt kan være oppskriften på en lykkelig stund. Da vi var på besøk, jobbet Andreas med en gammel båndspiller. 

Det startet som gjesterom, men ble fort arbeidsrom for løsemiddelarbeid og Andreas' hi-fi-prosjekter. 

Sjenken var hvitmalt da Mona-Lisa fikk tak i den, og prosjektet virket stort og vanskelig, men etter mange runder med malingsfjerner, dukket treverket opp. 

Høytalerne fra Grundigs 70-tallsproduksjon må være noe av det kuleste du kan tenke deg, mener Andreas, og legger en stor lidenskap for hi-fi for dagen. Lampa over salongbordet dukket opp på Mona-Lisas hjemgård i Bjugn. 

Mona-Lisa lager små miljø av uventede kombinasjoner. I gangen er hennes mors brudekjole paret opp med farens nesten ubrukte bue. 

Anlegget står sentralt plassert i stua og tar opp i seg Andreas' interesse for både lys og design. 

Mona-Lisa Hyllmark elsker å redde gamle møbler fra søpla, og nekter å la materielle ting bli det viktige i livet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Dansk design fra 60-tallet: Lampa var bulkete og matt da Andreas fikk tak i den, men ble som ny etter utretting og puss.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Trafikkulykken kunne endt katastrofalt. Bilen ble totalt smadret, og det gikk temmelig hardt ut over eieren også. Gamle bobler er kule biler, men i en kollisjon er de ingen drømmemakker. Det har blitt mange timer på operasjonsbordet for Andreas. Det var brutalt.