Utenriks:

Kuppmakerne som dummet seg ut

En amerikansk elitesoldat og en venezuelansk eksilgeneral utarbeidet en ikke særlig hemmelig plan om å bortføre president Nicolás Maduro.

In this photo released by the Venezuelas Miraflores presidential press office, President Nicolas Maduro accuses opposition leader Juan Guaido of being behind a military raid designed to oust him, as he holds a copy of a written agreement that allegedly bears Guaidos signature as evidence, during an online press conference in Caracas, Venezuela, Wednesday, May 6, 2020. (Miraflores Palace presidential press office via AP) 

Tidlig om morgenen gikk en gruppe menn i land ved Macuto Bay, ikke langt fra Venezuelas hovedstad, Caracas. Målet deres denne søndagen for to uker siden, var å bortføre landets president, Nicolás Maduro, og bringe ham til USA hvor det er utlovet en dusør for ham. De ble imidlertid overrasket på stranden av en større kontingent bevæpnede soldater. Åtte av mennene ble drept, mens minst elleve ble tatt til fange, blant annet to amerikanske ekssoldater. Ifølge lokale medier ble minst to andre tatt til fange senere.