- Jeg lengter etter å ha en hverdag der Donald Trump bare er noe jeg tenker tilbake på

Sam fryktet for venstreterrorisme og hadde våpnene klare. Pam klarte ikke en time mer med Trump. Marcus håpet han slapp flere innleggelse etter koronasykdommen. Familien fra Portland krysset fingrene. Hvordan har de nå?

Andrew, Amanda, Blake, Christopher og John Englund fra liberale Portland var nedstemt etter valgnatta da det så ut som Trump kunne vinne. Men nå er familien optimistiske og kjenner på at Trumps makt stadig svinner hen. 

I ukene da USA prøvde å velge ny president besøkte Adresseavisen fire vippestater for å møte folkene som kunne avgjøre valget. Sammenlignet med en norsk virkelighet, til og med en norsk pandemiunntakstilstand-virkelighet, er det så mye mer på spill i USA. Supermakten er i ferd med å gå opp i liminga. En kvart million er døde av Covid-19 og 70 prosent av republikanske velgere, rundt 50 millioner mennesker, mener Trump ble frastjålet valgseieren. Død og pine går hånd i hånd med mistillit og hat.