Utenriks:

Mord på søndag

Dette er tv-serien som binder et helt folk sammen. Hver søndag i 50 år har tyskerne fått servert en ny episode av krimserien «Tatort».

Ny tid: Horst Schimnanski (til høyre), spilt av Götz George, tok "Tatort" inn i en ny æra i 1981. Ingen, verken før eller siden, har bannet mer enn den uflidde politietterforskeren fra Ruhr-byen Duisburg.  Foto: BR/WDR/X Filme Creative Pool GmbH

Den runde og sigarrøykende etterforskeren Paul Trimmel fra Hamburg stanser like før en bensinstasjon i Øst-Tyskland. Han åpner panseret på sin Ford Taunus 17M, skjærer over viftereimen med en kniv og putter den i lomma. Så triller han de siste meterne fram til stasjonen, der han forteller en bilmekaniker at reimen må ha røket og forsvunnet et sted på motorveien. Men jeg kan ikke hjelpe deg, svarer bilmekanikeren surt.