Utenriks:

- Stalingrad, tenkte linjedommeren - og godkjente scoringen

Fotball-EM ble lansert som «A Euro for Europe», men som alltid i slike mesterskap, vil det være plass for krigsmetaforene.

Russisk hevn: Geoff Hurst scorer Englands kontroversielle tredjemål i VM-finalen mot Vest-Tyskland i i 1966 (4-2). Ballen var ikke over streken, og på dødsleiet skulle den sovjetrussiske linjedommeren forklare hvorfor han godkjente målet: - Stalingrad, sa han.  Foto: NTB

Vi har allerede rukket å være innom de elleve EM-byene og arrangørlandene i løpet av noen dager: København, London, Glasgow, Amsterdam, München, Sevilla, Roma, Bucuresti, Budapest, Baku, St. Petersburg. Det dette EM blant annet skal feire fram til finalen 11. juli, er et felles europeisk prosjekt i en tid hvor brexit ellers deler vannene og koronapandemien ser ut til å ha gjenskapt nasjonalstatene med stengte grenser. I beste fall vil Euro-21, med tusener av tilskuere på tribunen, stråle som et symbol på at seieren over viruset er nær forestående.