UKEADRESSA:

Da poeten Witalij Miskow dro fra Stjørdal til Ukraina for å bli soldat

Det er ingenting ved deg som minner om en kriger, sa vennene hans. Som lærer har jeg plikt til å vise andre hvordan de skal oppføre seg, svarte Witalij. Nå sendes han til fronten. Hvorfor velger noen å bli fremmedkrigere i Ukraina?

I uniform: Witalij Miskows første bilde som ukrainsk soldat.  Det er ingenting ved Witalij som minner om soldat, sier vennene. Bortsett fra hans brennende ønske om å befri Ukraina.  Foto: privat

Han hadde kjørt tre hundre mil fra den lille leiligheten i Stjørdal og møtt sine to sønner i Polen hvor han lagret opp medisiner, klær og mat. Han skrev ned sine siste ønsker og sendte bestekameraten hjemme i Norge. Nå sto han på et kontor i den ukrainske hovedstaden Kyiv for å melde seg til krigstjeneste.