Tonje byr inn til 17. mai-fest

Sesongens aller gjeveste råvare får spille hovedrollen når Tonje Svee byr på kortreiste smaker.

Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum,  sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten.  Foto: Morten Antonsen

Velkommen til Tonjes matverden: 21 år gammel har Tonje Svee kvalifisert seg til VM for kokker under 27 år som foregår i Mexico. For oss serverer hun en festrett på asparges.  Foto: Morten Antonsen

Mai-.favoritt: Grønn asparges er kongen av forsommerens råvarer.  Foto: Morten Antonsen

Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum,  sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten.  Foto: Morten Antonsen

La aspargesen velge selv: Knekk hver asparges og bruk bare toppen av aspargesen.  Foto: Morten Antonsen

Ta asparges rett over i isvann etter kokingen.   Foto: Morten Antonsen

Skjær aspargesen jevn, og del i to på langs.  Foto: Morten Antonsen

Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum,  sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten.  Foto: Morten Antonsen

Ha asparges i kokende vann, cirka 40 sekunder.  Foto: Morten Antonsen

  Foto: Morten Antonsen

Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum,  sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten.  Foto: Morten Antonsen

12. Vinen til: Cloudy Bay er en moderne klassiker fra New Zealand.  Foto: Morten Antonsen

Velger vin: Filmom Fitsum, norsk kandidat til VM- for unge sommelierer tok med seg tre hvitviner for å teste mot Tonjes mat: En fra Borudeaux, en fra Burgund og en fra Marlborough, New Zealand.  Foto: Morten Antonsen

Skål! Filmom Fitsum og Tone Svee er den nye vin i Trondheims rike kokke og servitørmiljø.  Foto: Morten Antonsen

Tonje Svee (21) er vår gjestekokk.  Foto: Morten Antonsen

- Dette kan passe godt både som del av en 17. mai-frokost eller lunsj, sier Tonje, som har komponert en rett med friske, rene smaker med sesongens beste råvarer.