- Dette kan passe godt både som del av en 17. mai-frokost eller lunsj, sier Tonje, som har komponert en rett med friske, rene smaker med sesongens beste råvarer.
Tonje byr inn til 17. mai-fest
Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum, sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten. Foto: Morten Antonsen
Velkommen til Tonjes matverden: 21 år gammel har Tonje Svee kvalifisert seg til VM for kokker under 27 år som foregår i Mexico. For oss serverer hun en festrett på asparges. Foto: Morten Antonsen
Mai-.favoritt: Grønn asparges er kongen av forsommerens råvarer. Foto: Morten Antonsen
Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum, sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten. Foto: Morten Antonsen
La aspargesen velge selv: Knekk hver asparges og bruk bare toppen av aspargesen. Foto: Morten Antonsen
Ta asparges rett over i isvann etter kokingen. Foto: Morten Antonsen
Skjær aspargesen jevn, og del i to på langs. Foto: Morten Antonsen
Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum, sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten. Foto: Morten Antonsen
Ha asparges i kokende vann, cirka 40 sekunder. Foto: Morten Antonsen
Foto: Morten Antonsen
Trondheim 3. mai 2022 UKEADRESSA Tonje Svee hos To rom og kjøkken presenterer asparges som mat for 17. mai. Filmom Fitsum, sommeler hos Britannia hotel, foreslår vin til maten. Foto: Morten Antonsen
12. Vinen til: Cloudy Bay er en moderne klassiker fra New Zealand. Foto: Morten Antonsen
Velger vin: Filmom Fitsum, norsk kandidat til VM- for unge sommelierer tok med seg tre hvitviner for å teste mot Tonjes mat: En fra Borudeaux, en fra Burgund og en fra Marlborough, New Zealand. Foto: Morten Antonsen
Skål! Filmom Fitsum og Tone Svee er den nye vin i Trondheims rike kokke og servitørmiljø. Foto: Morten Antonsen
Tonje Svee (21) er vår gjestekokk. Foto: Morten Antonsen