Portrettet:

Ingen fred, noe sted

Denne helga drar Yama Wolasmal tilbake til NRK-kontoret i Beirut etter tre ukers ferie hjemme i Norge. Noe av hensikten var å lade batteriene, men i storfamiliens lune rede gikk heldigvis alt over styr.

Overgår sin egen far: Yama Wolasmal pappa var fysisk tilstede, men mentalt fraværende, oppslukt av sin egen jobb som journalist. Den fella går ikke sønnen i.   Foto: Kristin Svorte

Lettere utmattet dumpet Yama Wolasmal denne ettermiddagen ned ved et bord på sushirestauranten i andre etasje på Lørenskog storsenter. Av alle steder i denne delen av Oslos utmark, hadde trønderske Sabrura nylig besluttet å åpne en filial her, i et av de mer pregløse kjøpesentrene man kan forestille seg. Men det lå, som Yama diplomatisk skulle påpeke mellom to munnfuller makiruller med laks, avokado og marinert gresskar, svært strategisk plassert.