Aldri kjedelig med Linda og Per

To frittalende trøndere skal hjelpe Erna Solberg å vinne valget.

Linda Helleland og Per Sandberg blir sannsynligvis nye statsråder.  Foto: Kristin Svorte

Onsdag får Trøndelag med stor sannsynlighet to nye statsråder. Går det som alle rykter og spekulasjoner skal ha det til blir Linda Helleland ny kulturminister, mens Per Sandberg blir fiskeriminister. Ingen som har fulgt Hellelands karriere over tid er særlig overrasket. Jeg kan ikke huske å ha sett en politiker vokse så mye som det hun har gjort, selv om noen nok fortsatt oppfatter henne som en lettvekter. Linda var ung da hun kom inn på Stortinget, ble kjapt en medieyndling og uttaler seg friskt om det meste. Ikke alt hun sier virker like gjennomtenkt, og det blir nok også en av hennes utfordringer som statsråd.