Kommentar:

Skjønner du hva jeg mener?

Viljen og evnen til å misforstå eller mistolke har neppe vært større i norsk offentlighet. Det gjør det lettere å rase enn å diskutere.

På dypt vann: Innvandringsminister Sylvi Listhaug ønsket å få migrantenes perspektiv. Derfor hoppet hun i havet utenfor Lesvos, ble reddet av mannskapet på den norske redningsskøyta Peter Henry Von Koss og fikk massiv kritikk for stuntet.  Foto: Meek, Tore, NTB scanpix

Karpe Diem, Sylvi Listhaug og Per Fugelli kan sikkert beskyldes for å ha attitudeproblem på noen områder, men det er vel så stor grunn til å rope alvorlig varsko om tolkningskompetanse i norsk offentlighet. Noen av den siste uka og siste tids diskusjoner gir grunn til å spørre om det har blitt for lett å misforstå, bevisst eller ubevisst, en tekst, et utsagn eller en handling.