Et forsvar for de innadvendte

Publikumsfrieri verdsettes som regel mer enn introvert opptreden, men kvalitet måles ikke best i applaus og folkelighet. Det bare virker sånn.

Inn- og utagerende kunstnere: Van Morrison kneppet ikke engang opp vinterfrakken i løpet av konserten på Sverresborg onsdag, men det han gjør godt gjør han unikt, skriver vår kommentator. 

Sommerens største internasjonale konserter i Trondheim, Bruce Springsteen i Granåsen og Van Morrison på Sverresborg, er slående illustrasjon av hvor totalt forskjellig store artister kan framstå på scenen, i møte med publikum. Springsteen er kanskje populærmusikkens beste eksempel på en artist som jobber knallhardt for å tilfredsstille både et bredt publikum og en stor kjerne av trofaste fans. Morrison er nok den minst publikumsfriende artisten som noen gang har spilt for mer enn 5000 i Trondheim.