Død over kommentarfeltet

Stadig flere nettmedier legger ned kommentarfeltene sine. Enten det skyldes troll eller kostnadskutt, tyder mye på at en nettepoke snart er forbi.

Felt i endring: Isa Katharina Gericke som «Sprudlemamma» i operaen «Kommentarfeltet» i Trondheim fjor. Verdens første kommentarfelt-opera, kan også bli den siste, etter som feltet legges ned, skriver vår kommentator. 

Denne uka stengte ABC Nyheter muligheten for lesere til å kommentere under sakene de publiserer, i det såkalte kommentarfeltet. 29. april stengte Dagbladet sitt kommentarfelt, 20 år etter at de som første norske nettavis lanserte det mye omdiskuterte og ofte utskjelte feltet for dialog med og utfall fra leserne. Lukking av kommentarfelt føyer seg inn i en internasjonal trend, hvor 2016 ser ut til å bli et merkeår.