Signert

Lever et helt liv under okkupasjon

I forrige uke var det 50 år siden Israel tok kontroll over Øst-Jerusalem, Gaza og Vestbredden. Det er et overgrep, på samme måte som okkupasjonen av Norge under andre verdenskrig var et overgrep.

Omstridt: Israel er et demokratisk land. Like fullt bryter de menneskerettighetene ved å holde palestinske barn og ungdom fengslet uten lov og dom, skriver Signert-forfatteren. Her et bilde av muren som Israel bygde for å hindre terrorangrep mot sivile.   Foto: Foto: AMMAR AWAD, REUTERS

Jeg var nettopp på teater og så «Rinnanbanden» – en forestilling om grusomme hendelser her i Trondheim i krigsårene 1940–1945. Det var skuespillerutdanninga i Nord-Trøndelag som hadde satt den opp som sin eksamensforestilling. Det er en sterk opplevelse å bli tatt med inn i det som skjedde de fem årene Norge var okkupert.