Frøya kan også være et godt sted å bo

Kommunebarometeret viser at Oppdal er blant de aller beste kommunene i Norge, mens Frøya ikke er langt unna bunnen. Er det virkelig så mye verre å bo på Frøya? Neppe.

Frøya kommer farlig nær bunnen av kommunebarometeret, men kan likevel være en god kommune å bo i.  Foto: Jens Petter Søraa

For mange nordmenn vil en trygg arbeidsplass, gode naboer, hus og hage, gode veier, kulturtilbud og muligheter for friluftsliv være faktorer som teller vel så mye som det som blir målt i kommunebarometeret. Den gjennomsnittlige frøyværingen trives sannsynligvis like godt som oppdalingen. Likevel er rangeringen i det årlige kommunebarometeret fra Kommunal Rapport slett ikke meningsløs. Den gir interessant og nyttig informasjon. Det måler hvor mye velferd man får for pengene og omfanget av de kommunale tjenestene.