Og slike folk tror de kan styre et land?

Venstre legger seg godt under sperregrensen. Hos Ap er det lavt under taket. Frp har stengt, og MDG satser på drivhuseffekten.

Drivhus: MDG har den mest originale boden i Kongens gate. Men er det lurt av dem å satse på drivhuseffekten?Foto: Richard Sagen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Ingen norske politiske partier bryr seg vanligvis om at beskjedenhet er en dyd. De benytter enhver anledning til høylytt å påstå at akkurat deres parti har den beste løsningen på alle slags små og store problemer. Når de skal vise seg fram i bybildet, derimot, da er de beskjedne. Plutselig følger de Janteloven: Du skal ikke tro at du er noe.

Valgkampbodene i Kongens gate er så amatørmessig spikret sammen at de umulig kan være laget av politikere som tar mål av seg til å styre et land. Vi har hørt at enkelte partier har velsmurte valgkampmaskineri, men ikke en gang Arbeiderpartiet, som en gang ble kalt ørnen blant partiene, har brydd seg særlig om hvordan de presenterer seg på Brunhjørnet.

LES OGSÅ: SVs valgkampbod ble utsatt for hærverk i 2011

Valgkampboden deres ser ut som noe de har skrudd sammen en sen kveldstime og skvettet rødmaling på. Den består av et rødt partytelt og ei lekestue der høyreiste folk må bøye nakken hvis de vil inn.

En gang handlet partiets politikk om det motsatte. Du skulle ikke stå med lua i hånda og bøye nakken. Nå får derimot de som mener det er lavt under taket i Ap, vann på mølla i Kongens gate.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Før valget i 2011 ble det blodrød seier i Kongens gate

Takhøyden er enda lavere hos andre partier. Venstre har en så liten valgbod at den fortoner seg som ei lekestue for de minste. Grønnfargen er blass, nesten blå. Partiet legger seg langt under sperregrensen og forsøker å forsvare den beskjedne størrelsen med en plakat om at de vil satse på barna. Boden ser mest ut som et hundehus, sier noen og tilføyer at Jon Gunnes ganske riktig er nokså lodden i pelsen.

Hundehus gir ellers assosiasjoner til Fremskrittspartiets grunnlegger Anders Lange, som drev kennel, utga Hundeavisen og var omgitt av tilhengere som ble kalt hundegutter. Da jeg gikk en runde langs bodene ved lunsjtider før helgen, hadde hans etterfølgere i Frp ikke en gang åpnet døra. Boden deres er plassert tett inntil Høyres stand, men i en mer fremskutt posisjon.

For tradisjonelle høyrefolk må det være som å ha en brysom, bråkete, yngre fetter som i familieselskap stiller seg tett inntil deg og tar et skritt fram. Ellers har Høyre foretatt en politisk helgardering. Boden deres har lyseblå vegger, men mørkeblå lister og karmer.

Høyre tillater seg naturlig nok å ta litt plass i Kongens gate. Men stort sett er det smålåtenheten som preger de andre partiene der de så vidt tør å vise seg fram bortover mot Torget. Både KrF og SV har små lekestuer, Pensjonistpartiet og Senterpartiet har leid inn anleggsbrakker. Sp har ikke en gang giddet å male brakka grønn. I stedet har de forsynt den med en markise. OBS: Den er blåstripete.

Bare to partier skiller seg ut. Rødt har en blodrød campingvogn som kanskje skal signalisere at partiet er i bevegelse, enda de politisk sett har stått nokså stille etter at forgjengerne deres ga opp håpet om væpna revolusjon.

Miljøpartiet de grønne har også en annerledes valgkampbod. Den er rett og slett et drivhus med grønne vekster inni. Partiet satser med andre ord på den utskjelte drivhuseffekten, som de ellers bruker all sin tid på å bekjempe.

Boden er i hvert fall original. Spørsmålet er om den vil gi nok varme at plantene vokser opp gjennom sperregrensen før 11. september.

I bevegelse: Rødt stiller med campinvogn og vil antakelig signalisere at de er i bevegelse. Spørsmålet er i hvilken retning.
            (Foto: Richard Sagen, Adresseavisen)

I bevegelse: Rødt stiller med campinvogn og vil antakelig signalisere at de er i bevegelse. Spørsmålet er i hvilken retning.Foto: Richard Sagen, Adresseavisen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå