Gjestekommentar

La oss bli mer skamfrie!

Få ord har vel vært mer kjent og brukt enn begrepet Skam de siste årene. Likevel er den skammen vi alle kan kjenne på, lite snakket om.

Skamløse kvinner: Det er fort gjort for oss etnisk norske, og som har vokst opp i et moderne samfunn, å både riste på hodet og fnyse av de strenge normene og reglene vi hører om gjennom de «Skamløse» kvinnene.  Foto: Foto:DAVID ENGMO/NRK/INGAR STORFJELL/ NTB SCANPIX

Ungdomsserien Skam har blitt en eventyrlig historie, både her til lands og over hele kloden. Både på TV og på nett kunne vi gjennom fire sesonger få et unikt innblikk i hva ungdommen strever med og tenker på. Navnet Skam sier noe om en følelse som tynger livsutfoldelsen og også valgene vi tar, ikke minst når vi er unge, og skal prøve å finne vår egen vei og trygge grunnmur.