Signert

Når en by vil vise seg fram

Trøndelag har som visjon at vi skaper historie. Da må vi formidle hva vi har skapt og hva vi vil skape. Det kaller jeg et opplevelsessenter med vekt på teknologi. Et sted folk bare MÅ besøke – en storstue for hele regionen.

Kanskje Trondheim kunne få et opplevelsessted som ARoS i kulturhovedstaden Århus (2017). I fjor hadde ARoS nesten en million besøkende. 

Akkurat nå skjer det mye som gjør at visjonen om et slikt sted må reises på nytt. NTNU har fått nesten alle milliardene de ba om for å utvikle campus. Det er utrolig viktig for universitetet, for byen og for regionen. Det som ikke fikk penger var den delen som gikk på formidling. Samtidig skal Siva bygge et innovasjonssenter som foreløpig er plassert på Gløshaugen, selv om innovasjonsmiljøet helst vil ha det i sentrum som en smeltedigel for teknologer, investorer, gründere og «Digs-ere».