Signert

Ubehaget i metoo-bølgen

Etter hvert som samfunnstoppene faller på grunn av sin appetitt på yngre kvinner, kjenner jeg på et visst ubehag.

Svart-hvitt-tenkning: - Jeg føler ubehag ved den svart-hvitt-tenkningen jeg har sett de siste månedene. Menn fremstilles som trakassører og overgripere, kvinner omtales langt inn i feministenes rekker som rene og uskyldige, skriver Signert-forfatteren. 

For all del - #metoo-kampanjen kom på overtid. Den er et nødvendig oppgjør med noe de fleste kvinner har visst om og følt på egen kropp. Menn har med stor selvbevissthet klådd på kvinner uten at det har fått konsekvenser for dem, mens kvinnene ofte har sittet igjen med skamfølelse. Mange yngre kvinner har opplevd at menn med høyere alder og posisjon enn oss, har prøvd seg. Var de eldre enn oss, føyset vi dem vekk og kalte dem «griskaill». Vi oppførte oss ikke som offer. Var de mer jevnaldrende, beveget vi oss i et vanskeligere landskap, i gråsonene mellom akseptabel flørting og uakseptabel seksuell oppmerksomhet.