Gjestekommentar

Vær et gagns menneske, jenta mi!

Da er enda en konfirmasjon vel overstått, og talen til datteren min er gjennomført. Jeg håper jeg klarte å sende med henne i alle fall noen viktige og vektige ord på veien.

Å være et gagns menneske betyr for meg også å gjøre nytte for seg; ikke i den forstand at man alltid skal streve og jobbe og ikke kan koble ut og slappe av. Men mer i form av å gjøre sin plikt, og så kreve sin rett, både i forhold til de nære rundt seg, men også i en større sammenheng, skriver Kari Løvendahl Mogstad.   Foto: Richard Sagen

Å ha en konfirmant i hus innebærer at man må sette seg litt ned og tenke, og mimre. Det i seg selv er ganske fint, og det vekkes både gode minner, og tanker om det man faktisk har klart, og det man skulle ønske man hadde fått til litt bedre som forelder. Man blir også påmint hvor fort årene går, og det er litt vemodig å tenke på at hun snart er klar til å fly av gårde, på egne vinger.