Ikke nok å bare rope nei

Høyre har blåst nytt liv inn i bypolitikken med en hardere linje. Men det er ikke nok å bare rope nei når Ap og flertallet lanserer sine forslag.

Høyre i Trondheim har skapt ny dynamikk i trondheimspolitikken, blant annet ved å snu i spørsmålet om Trondheim Spektrums byggeplaner. Men det er ikke nok å bare være mot det Ap er for. Et parti som tar mål av seg til å styre byen må komme opp med sine egne alternativer, skriver vår kommentator.  Foto: VEGARD EGGEN

De som ønsker et nytt politisk flertall i rådhuset etter valget i 2019, trenger et politisk parti som peker ut en ny kurs, nye løsninger og nye ideer for hvilken vei byen skal gå i årene som kommer. Skal velgerne flytte på seg, må de politiske løsningene treffe både hodet og hjertet til de som ønsker en ny retning for byen. Så langt er det vanskelig å se en opposisjon som gjør det. Det ropes mye nei, men det er neppe godt nok.