Signert

Sjokket på fødestuen er glemt

Sjokket fra timene på fødestuen er glemt. Det er også de fantastiske timene hvor de bare lå og kikket på den nyfødt i sengen, hjemkomsten fra sykehuset, alle som kom på barselbesøk. Livet var i en egen boble, bare de tre – de var blitt foreldre.

Omstilling: Vi vet og ser mange par sliter og dessverre også skiller lag i en småbarnsperiode, skriver Signert-forfatteren.  Foto: Shutterstock

Så kommer hverdagene. Far er tilbake i arbeid. Mor sover på soverommet med babyen. Pappa på gjesterommet, for ikke å bli vekket om natten. Mamma er sliten. Hun er våken mange ganger hver natt med babyen. Sove på dagtid? Nei, da skal hun ut å jogge. Hun har kjøpt ny joggevogn slik at babyen kan være med på tur. Hun har ennå sju kilo hun må ta av, for å nå vekten hun hadde før svangerskapet. Etter joggeturen skal hun bake muffins. De skal dekoreres så søtt med rosa og lyseblått. Hun skal vaske huset og gjøre klart til barseltreff. Alt må se så fint ut. Alle må se hvor trivelig og fint de har det. Barselgruppen kommer, får servering og synes alt er fint. Mor får ros for muffinsene og den søte kjolen som babyen har på, den som mor strikket i sist uke. Bildene på Instagram ble også fine, alt ser så harmonisk ut. Hvit sofa med lyse fine puter, de fine lyse veggene som de akkurat rakk å male uker før fødselen. Rosene på bordet, takk og lov at hun pusset glassplaten på bordet før bildene ble tatt.