Signert

Innherredsveiens glemte perle

En av Trondheims mest spesielle bygninger står i fare for å bli revet, tilsynelatende uten at noen løfter en finger.

Hermann Krags flotte bølgende tak var opprinnelig en del av Bjarne Wists BP-stasjon, verksted og kafeteria. Nå planlegger Circle K å rive og bygge leiligheter og næringsbygg på tomta. Bildene er hentet fra den kommende boka «På vei gjennom Trøndelag».  Foto: Schrøderarkivet/Sverresborg og Dan Ågren.

De fleste som passerer Innherredsveien 108, ser antagelig bare en ordinær Circle K bensinstasjon. Et stort tak over bensinpumpene skjuler mye av bygningen med det flotte skalltaket. Dette er en sjelden utgave av tidstypisk arkitektur fra 1960. Med sine spenstige bølger over en skråstilt fasade, gir taket bygningen et løft og en helt egenartet karakter.