Signert

Som å være inne i en Kafka-roman

Det var den dag jeg gikk omkring i Oslo og ventet, denne forunderlige by som ingen forlater uten å ha fått merker av den

Besøk i Astrup Fernley-museet og en vandring i Oslo kan få konsekvenser, mener signert-forfatteren  Foto: NTB / Scanpix

Så gikk jeg der, da. Og ventet på å bli merket. Helst i form av inspirasjon til en artikkel til denne spalte. De kommer ikke alltid av seg selv. Og sannelig. Herren lønner sine tro tjenere.

Det hender, som antydet, at livet som skribent er tungt. Man er tom for ideer. Man ønsker å skrive en subtil, transcenderende artikkel som bringer leseren inn i en tilstand - et indre, eksistensielt rom - der øyeblikkene åpner seg mot en større virkelighet, eller for å være mer presis, en, tja? Det var da voldsomt til jålete setning, tenker du? Vent litt, logikken – hvis det finnes en logikk i denne artikkelen, selv er jeg noe i tvil, men håper det – vil åpenbare seg. Etter hvert. Håper jeg, altså.