Kommentar

Turbo-Finn banker konkurrentene

Konsernsjef Finn Haugan overtok en bank som var tilnærmet konkurs, og gjorde den til det ledende regionale finanskonsern i Norge. Nå vil han bli kremmer.

Finn Haugan tok over en sparebank på felgen, men har bygd den opp til Norges ledende regionale finanskonsern.  Foto: jens petter søraa

Impulsiv, leken, omstillingsdyktig, vanvittig arbeidskapasitet og bankens beste selger. En fuglehund etter gode ideer og maksimale løsninger. Beskrivelsene av avtroppende konsernsjef Finn Haugan (64) i Sparebank 1 SMN tar pusten fra de fleste, og nuven av konkurrentene. Den skal stå tidlig opp og løpe fort, om de skal holde følge med Turbo-Finn. Som en av de lengstsittende toppledere på Oslo Børs, har Haugan ikke bare formet Trøndelags største bank, han har også preget midtnorsk næringsliv i snart tre tiår.