Mindre musikk til barna

Nedleggingen av Rikskonsertene og omleggingen av Den kulturelle skolesekken gir mindre musikk til norske skolebarn og færre oppdrag for norske musikere.

Jazz til elevene: Ola Kvernberg Trio under den offisielle åpningen av Den kulturelle skolesekken i Nord-Trøndelag i 2015. F.v. Ola Kvernberg, Rune Nergaard og Erik Nylander. Omleggingen av Den kulturelle skolesekken har svekket musikktilbudet til norske skoleelever, skriver vår kommentator.  Foto: Levin Nestvold jr.

Det er trist at min sønn på åtte år ikke skal få oppleve skolekonserter, skrev far, musiker og musikklærer Fritz Flåmo Eidsvaag (ikke i slekt med undertegnede) i et av de mest leste innleggene i Adresseavisen den siste uka. Innlegget har skapt mye engasjement, fordi det peker konkret på en direkte konsekvens av en større kulturpolitisk omlegging her til lands.