Mindre musikk til barna

Nedleggingen av Rikskonsertene og omleggingen av Den kulturelle skolesekken gir mindre musikk til norske skolebarn og færre oppdrag for norske musikere.

Jazz til elevene: Ola Kvernberg Trio under den offisielle åpningen av Den kulturelle skolesekken i Nord-Trøndelag i 2015. F.v. Ola Kvernberg, Rune Nergaard og Erik Nylander. Omleggingen av Den kulturelle skolesekken har svekket musikktilbudet til norske skoleelever, skriver vår kommentator. 

Det er trist at min sønn på åtte år ikke skal få oppleve skolekonserter, skrev far, musiker og musikklærer Fritz Flåmo Eidsvaag (ikke i slekt med undertegnede) i et av de mest leste innleggene i Adresseavisen den siste uka. Innlegget har skapt mye engasjement, fordi det peker konkret på en direkte konsekvens av en større kulturpolitisk omlegging her til lands.