Ingen julegave til Midtbyen

Politikerne i Trondheim hadde en mulighet til å gi handelsstanden og Midtbyen en julegave i form av gratis parkering etter klokka 16.00 i desember. Men gaven ble kraftig nedjustert.

Flertallet i formannskapet vil ikke ha et prøveprosjekt med gratis parkering på ettermiddagstid i sentrum under julehandelen. Vi kunne trengt et prøveprosjekt for å finne ut om det ville fått flere til å bruke byen, skriver vår kommentator. 

Høyre og Frp foreslo i formannskapet en prøveordning i desember der bilistene kunne parkere gratis etter klokka 16.00. På den måten ville de prøve ut om den sviktende handelen i Midtbyen kunne ta seg opp. Men flertallet sa nei. Det blir gratis parkering i kommunale parkeringshus i stedet. Skulle forsøksprosjektet hatt en effekt, ville det naturligste vært å gjøre all parkering gratis på kvelds- og ettermiddagstid, både på gata og under tak.