Senterpartiets ukjente sjakktrekk

Tro det eller ei. Fylkestingsvalget kan bli en slags thriller.

Tomas Iver Hallem (Sp) vil fremdeles ikke si hvilken vei Sp vil samarbeide etter valget. Alle de andre partiene har klargjort sin posisjon. 

Arbeiderpartiet kan puste lettet ut, enn så lenge. Den verste krisa ser ut til å være over. Samtidig er Aps oppgang i Trondheim og Trøndelag i tråd med rikstrenden. Derfor vet vi også lite om det er nasjonale eller lokale strømninger som spiller inn. Arbeiderpartiet står nå omtrent like sterkt i Trondheim som i Trøndelag fylke. Likevel er det én stor forskjell. I Trondheim må det et jordskjelv til for at Arbeiderpartiet skal miste makta. I fylket sitter Aps mektige Tore O. Sandvik langt mer utrygt i fylkesordførerstolen. Den store forskjellen handler om Senterpartiet. Litt flere nyanser er det dog. De røde og grønne partiene på venstre flanke står tradisjonelt sterkere i Trondheim enn i distriktene. Miljøpartiet De Grønne og Rødt har ikke funnet sin plass på Steinkjer og Frøya riktig ennå.  Likevel er Senterpartiet hovedårsaken til at fylkestingsvalget kan bli langt mer spennende enn Trondheim ser ut til å bli. Uten at jeg tror at «fylkestingsvalget – minutt for minutt» blir en hit av den grunn. Men jeg har tatt feil før.