Signert

Unngå den store juleskjelven

Bybildet tidlig i julestria er preget av uforutsigbart virr-var, nestenulykker, jakt på julestjerner med pærer som faktisk virker og altfor dyre adventsstaker som ikke engang er fine men kjøpes likevel.

Julehandelen kan være krevende, ikke minst å finne parkeringsplass midt i rushet.  Foto: Kjell A. Olsen

Denne tia av året. Da alle ting som har stått stille begynner å rulle… Først umerkelig. Så fortere og fortere. Du ser det på folk i byen. Gangen blir stivere. Skuldrene høyere. Blikket uttrykksløst. Julegavene skulle vært kjøpt nå. Adventskalenderen skulle vært ferdig pakket. Julelysene skulle ligge klart og julegardinene ferdig strøket. Klar til å henges opp i det øyeblikk julen blir erklært for åpnet. Og julekakene? Nei, de skulle ikke vært bakt. For duften av nellik, hjortetakk, anis, pepperkaker og smult hører desember til. Men ingrediensene. De skulle vært kjøpt inn. Stått fremme på kjøkkenbenken. Og bare vist seg frem.