Rita svinger pisken

Rita Ottervik svinger pisken over trondheimspartiet. Alt tyder på at noen ender opp med sår på ryggen.

Rita Ottervik og hennes støttespillere svinger pisken over trondheimspartiet. Hennes gjentatte trusler om å trekke seg som ordfører skal tvinge nominasjonsmøtet til å velge de kandidatene hun selv har plukket, skriver vår kommentator.  Foto: Christine Schefte

Byens ordfører gjennom de siste 15 år, Rita Ottervik, vet at Arbeiderpartiet er helt avhengig av henne for å ha muligheter til å vinne kommunevalget til høsten. Det finnes ingen andre som kan stå frem som ordførerkandidat nå. Ingen andre som kan gjenreise tilliten til trondheimspartiet etter alt lokalt og nasjonalt bråk som har ridd Ap det siste året. Uten Rita Ottervik øverst på lista, øker sannsynligheten for at makta i rådhuset skifter over til borgerlig side etter valget.