Ikke ungenes skyld at butikkene går konkurs

Skal du få ungene til å leke mer, bør du legge deg på sofaen og se hele lørdagens tv-sport mens du venter på at barnas ipader skal lade ut.

Nedgang i bilismen: Det er forsvinnende få olabiler å se i dagens gatebilde. Årsaken er kanskje at dagens unger har nok leker, nettbrett, dataspill og engasjerte foreldre? Her er det Dag Inge Antonsen fra Kirkegata i Trondheim som styrer olabil med nykvesset lugg og høye skuldre. Passasjer er Øyvind Halvorsen fra Bakkegata. Den lille publikummeren i bakgrunnen vet vi ikke navnet på. Året er 1966. 

Til jul fikk ungene mine, to jenter på tre og seks år, trommesett fra sin rause onkel. Onkel har åpenbart et mål om at niesene skal bli musikalske. Tidligere har de fått både orgel, blokkfløyte og tamburin. Ikke for å sette svogeren min i et dårlig lys, men jeg har en ørliten mistanke om at han kjøper disse instrumentene også for å drive gjøn med oss foreldre. Tonedøvt og brutalt fløytespill grytidlig søndag morgen fortoner seg sjelden som musikk i våre ører.