Gjestekommentar

De gule vestene roper «se meg»!

De gule vestene har minst én ting felles. De ønsker oppmerksomhet, enten det dreier seg om økonomi eller trafikksikkerhet.

Det har vært mye vestbruk i Frankrike hvor folk har gått ut i gatene med det samme budskapet: «Se oss!!!», skriver dagens gjestekommentator. 

Jeg elsker gule vester, der de lyser mot meg i vintermørket og roper «se meg!!!». Med det mørke og våte været vi har hatt mye av i vinter, sparer de gule vestene oss for å begå trafikkdrap, og det er jeg glad for. Nå har det vært mye vestbruk også i Frankrike, hvor folk har gått ut i gatene med det samme budskapet: «Se oss!!!». (Nå går jo folk ut i gatene her til lands også, men det er for å få skutt flere av de drøyt 60 ulvene som tasser rundt i skogen). Men i Frankrike føler de seg ikke sett fordi de ble pålagt en drivstoffavgift, en avgift som visstnok skulle bedre miljøet. Det var vel et resultat av det såkalte «grønne skiftet», som politikere både her og der snakker om med glød og iver når det passer seg, men som gjerne bare materialiserer seg ved nye, kreative avgifter som rammer folk flest.