Velgerne hopper, men ikke over bekken

Ap i Trondheim mister velgere til partiene til venstre for seg. Høyresidens håp om et skifte virker langt unna. Trondheim kan bli enda rødere.

Det var elleville scener på valgnatta i 2003 da Rita Ottervik ble ordfører og SV og Knut Fagerbakke suste inn til 17,7 prosent oppslutning. Dagens meningsmåling i Adresseavisen viser at velgerne ønsker seg et rødere Trondheim, slik det var etter valgseieren for snart 16 år siden, skriver vår kommentator. 

Det er hovedtrekkene i Adresseavisens meningsmåling for februar – et halvt år før kommunevalget. Rødt og SV svinger seg opp på bekostning av Ap. Det er fortsatt et solid rødt flertall i trondheimspolitikken ifølge denne målingen. Dersom Rødt får en valgoppslutning på rundt sju prosent, kan det bli vanskelig å se bort fra dem når nye allianser skal dannes etter valget.