Knallrødt blir krevende for Ap

Ap og Rita Ottervik er ikke i nærheten av valgresultatet for fire år siden. Likevel ligger Trondheim an til å bli rødere enn noen gang.

SVs Mona Berger (øverst fra venstre), Ragna Vorkinnslien (Rødt), Marte Løvik (Sp) og MDGs Ola Lund Renolen har et solid flertall sammen med Ap og ordfører Rita Ottervik i vår meningsmåling for mai. Et rødere og grønnere Trondheim kan presse Ap inn i en ny politisk kurs etter valget, skriver kommentator Harry Tiller.   Foto: Arkivfoto

Målingen som Respons Analyse har utført for Adresseavisen og NRK Trøndelag i mai, er dårlig nytt for de som jobber for et politisk skifte i Trondheim. Dersom denne målingen spår riktig om valgutfallet, kommer Rita Ottervik til å bli valgt som ordfører – for femte gang. Det skyldes ikke først og fremst at Ap ligger an til å gjøre et godt valg. Trondheim holdes rødt takket være at Rødt og SV. Grønnfargen er det Senterpartiet og MDG som stiller opp med.