Vi er ikke et spøtt bedre enn sutrende østlendinger

Det ble full krise på Østlandet. «Plutselig» kom det noen centimeter snø. Samfunnet stoppet opp. Hvordan ble et land som har fostret polfarere og skikonger, så stakkarslig?

Snø skaper kaos i Oslo, og vi liker å le av sutrende østlendinger som sliter. Men vi trøndere er ikke stort bedre selv, skriver kommentator Harry Tiller.   Foto: Scanpix

Vi ler og koser oss med syrlige kommentarer om de stakkars østlendingene som ikke tåler å være ute en helt alminnelig vinterdag. Vi råkoser oss med videoklipp på Facebook som viser kaos på veiene og TV-reportasjer som slår alarm om vanvittige mengder snø i november. Enda morsommere er det å se videoklipp fra utlandet der biler med sommerdekk sklir hemningsløst omkring på veier som knapt nok er dekket av noen snøfnugg. Da koser vi oss, vi som bor i Trøndelag og enda lenger nord.