Siste jul i Klæbu:

Er det noen som vil huske Klæbu?

Snart er det over. 183-åringen Klæbu kommune skal sovne stille inn på nyttårsaften. Mens rakettene eksploderer over Trondheim, blir den «beste bygda i byen» født.

Snart skal klæbuordfører Kirsti Tømmervold låse rådhuset og gå hjem. Klæbu kommune sovner stille inn og håper å gjenoppstå som den beste bygda i den store byen. Jan Egil Tillereggen synes Klæbu burde forstatt som før.   Foto: Terje Svaan

Selv om Klæbu kommune forsvinner, blir du ikke kvitt klæbyggen med et politisk vedtak. Det tar nok noen generasjoner før de begynner å kalle seg trondhjemmere. En gang klæbygg, og så videre. Folket ville bli en del av Trondheim, men skepsisen mot byfolket er der fortsatt. Klæbu er redd for å bli glemt når storkommunen kommer, kommunestyret legges ned og rådhuset stenges.