Mens Haugane mener at klimaendringene ikke er reelle, uttaler Borten Moe at global fattigdomsbekjempelse og klimaendringer er to av vår tids største utfordringer. Haugane og Borten Moe, som er tidligere olje- og energiminister og som nå er nestleder i Senterpartiet, er partnere i oljeselskapet Okea.

- Fattigdomsbekjempelse og klimaendringene henger sammen, og begge krever aktive grep for å løses. Flere løftes heldigvis ut av fattigdom enn noen gang før, men det er enda langt igjen. Når verdens ledere møtes i Paris håper jeg de får på plass en forpliktende, internasjonal avtale. Norge og Europa har vært forbilledlig tydelige, men USA, Kina og de fremvoksende økonomiene må også med, skriver Borten Moe i en sms.

- Hva miljøorganisasjonen WWF mener om Erik Haugane eller norsk energiproduksjon er relativt uinteressant i den sammenhengen, legger han til.

Borten Moe stiller seg uforstående til miljøbevegelsens kamp mot skogplanting i Norge, som tar opp omlag 60% av norske klimagassutslipp, drøyt 30 mill tonn CO2 per år.

- Det tallet kunne vært langt høyere ved aktiv skjøtsel av norske skoger og planting Av gjenngroingsareal. Det er nesten gratis og vil skape verdier i neste omgang ved at vi kunne hogd mer tømmer. Det er de veldig imot og lager regler som umuliggjør det. Subsidierte luksusbiler i kollektivfeltene og gratis parkering i midtbyen skal derimot redde verden! Forstå det den som kan, avslutter Borten Moe.