Glassjenta Granskning:

Barnevernet ber om granskning av seg selv

Etter Aftenbladets avsløringer i reportasjeserien «Glassjenta» har barnevernet på Karmøy bedt tilsynsmyndighetene undersøke om kommunen har brutt norsk lov i behandlingen av tenåringsjenta Ida.

Barnevernsjef Jakob Bråtå i Karmøy kommune har bedt Fylkesmannen i Rogaland vurdere om det er begått lovbrudd eller kritikkverdige forhold i løpet av de to årene Ida (17) har vært under barnevernets omsorg.  Foto: Kristian Jacobsen

Stavanger: Mye gikk galt for Ida (17) etter at barnevernet for to år siden overtok omsorgen for henne. Etter å ha blitt kjent med funnene i Aftenbladets kartlegging av jentas liv etter at Karmøy kommune hentet henne ut fra morens hjem i januar 2014, har barnevernsjef Jakob Bråtå bestemt seg for å koble inn Fylkesmannen i Rogaland.