Elbilister har frem til nå kunnet parkere gratis i Trondheim sentrum. Fra 1. januar 2017 kan det være slutt på denne ordningen. Ordfører Rita Ottervik har tatt til orde for at også elbilistene må betale for parkeringen i Trondheim sentrum. Adresseavisen var fredag ute for å høre med elbilistene om hva de synes om Otterviks utspill.

– Jeg har fått med meg at Ottervik vil innføre parkeringsavgift også for oss elbileiere og det synes jeg er helt greit. Elbilistene må være med å bidra, sier Lisbet Stene Eggen.

LES OGSÅ: Rita vil få slutt på gratis elbil-parkering i Trondheim

1. februar ble nye parkeringsregler innført i Trondheim sentrum. Fra å få lov til å stå parkert på samme plass i fem timer, er det nå bare lov til å stå på samme plass i tre timer. Det har ført til at mange tar turen ut i lunsjpausen for å flytte på bilen. At mange elbilister omgår reglene for parkering i sentrum synes Stene Eggen lite om.

– At elbilister nå prøver å sno seg rundt det nye regelverket ved å flytte bilen bare litt synes jeg ikke noe om. Det er rett å slett ufint.

LES OGSÅ: Nå kan du bare stå parkert i tre timer

Grunnen til at Trondheim kommune endret parkeringsreglene i sentrum var for å frigi flere parkeringsplasser til de som kommer for å handle. Men ettersom elbiler får stå gratis og mange bileiere omgår de nye reglene er det fremdeles trangt om plassen i sentrum.

– Gratis parkering er bra, men absolutt ikke nødvendig. Det er vanskelig nok å finne parkering i midtbyen, og da er det helt greit at alle må betale for den plassen de bruker, sier Stene Eggen.

En annen elbileier Adresseavisen snakket med fredag, som ville være anonym, sier at han ikke bryr seg nevneverdig om at det kan komme parkeringsavgift for elbiler. Han påpeker likevel at han foretrekker å parkere gratis siden dette var en av grunnene til at han kjøpte seg elbil.

LES OGSÅ: Her står bilene uten å ha rørt seg på fem timer

LES OGSÅ: - Vi flytter jo bare litt på bilene