Sammenslåingen av Trøndelag:

- Alt er klart for et felles Trøndelag

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) mener alle kortene nå ligger på bordet, og ser lite som kan forhindre at Trøndelag blitt ett fylke fra 2018.

Sikker på seier: Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Sør-Trøndelag og fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag, Anne Marit Mevassvik, mener spørsmålet om en sammenslåing av Trøndelag er godt nok belyst. Derfor avviser de kravet om en folkeavstemning. - Det er lite som kan forhindre sammenslåing nå, mener Sandvik. 

Et felles fylkestingsmøte på Hell i Stjørdal onsdag la frem resultatene av innbyggerundesøkelsen. 2600 trøndere er spurt om deres syn på forslaget om å samle fylket. Undersøkelsen viser at 53 prosent er positive til en sammenslåing. I Sør-Trøndelag svarer 58 prosent at de vil slå sammen fylkene, mens det i Nord-Trøndelag er 43 prosent som er for. Motstanden i Nord-Trøndelag er fortsatt betydelig, 37 prosent av nordtrønderne sier nei.