Saken skal behandles i bystyret torsdag, og kommunaldirektør Helge Garåsen innstiller på at politikerne vender tommelen opp.

Helsevaktens primære oppgave er å ivareta behovet for ikke planlagte helsetjenester gjennom legevakten, betjene trygghetsalarmen med trygghetspatruljen og andre velferdsteknologiløsninger. Den viktigste publikumsfunksjonen i det nye bygget blir legevakten.

Totalentreprisen vant Ruta Entreprenør AS gjennom en tilbudskonkurranse. Byggestart er ventet i august og byggearbeidene vil pågå over to år.

Opp én etasje

Hovedinngangen for legevakten blir på gatenivå i Mauritz Hansens gate. Men legevaktens areal er lagt til første etasje, én etasje opp fra gatenivå. Publikum kan gå trappen eller ta heisen. Både legevaktbil og ambulanse får innkjøring fra Mauritz Hansens gate.

Røntgenavdelingen skal ligge på gatenivå, mens areal for trygghetspatruljen er lagt til andre etasje. Der skal også vaktsentralen ligge. Den er inngangsporten til helsevakten, som skal ta hånd om både telefon- og teknologihenvendelser som Internett. En midlertidig vaktsentral er i dag etablert på Nidarvoll.

36 beboerrom

Administrasjonen for helsevakten blir lagt til andre etasje. I tredje til sjette etasje skal det etableres til sammen 36 beboerrom. Etasjene har direkte adgang til Øya helsehus. Fjerde etasje skal tilrettelegges for en ny kommunal akutt døgnenhet. Det vil også komme en gangbru over til St. Olavs Hospital.

De totale kostnadene på 380 millioner kroner er ifølge Garåsen lavere enn det man tidligere har kalkulert med. Beløpet inkluderer riving av bygget som sto på tomta tidligere, inventar og utstyr samt opparbeidelse av uteareal. Tomta kostet 36 millioner kroner og gangbrua over til St. Olavs Hospital blir på 1,5 millioner kroner. Utgifter til inventar og utstyr er beregnet til 28 millioner kroner.

Trondheim kommune har fått innvilget investeringstilskudd for 36 sykehjemsplasser til 69 millioner kroner. I tillegg vil kommunen motta årlig tilskudd til drift av 25 plasser, som skal finansiere et lån på 47 millioner kroner.